Aanmelden
Audio beschrijving van de pagina
Stap 1: Verwijzing
Voor behandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts voor de specialistische GGZ. De huisarts kan de verwijzing via Zorgdomein versturen. De verwijzing moet ontvangen zijn voor uw eerste afspraak. Verwijzingen voor de basis GGZ zijn niet mogelijk. Let op: bent u verzekerd bij VGZ, CZ of ONVZ dan is er geen contract afgesloten en kunt u zich enkel aanmelden als deze zorgverzekeraars na wachtlijstbemiddeling goedkeuring hebben gegeven.
Stap 2: Intake
De intake kan fysiek of via videobellen en duurt 45 minuten. Nadat de verwijzing is verstuurd kunt u via de pagina
Afspraken en Wachttijden
zelf een afspraak verzoek doen. Voorafgaand aan dit gesprek is het fijn als u zelf uw verhaal vertelt over het ontstaan, verloop en de ernst van uw klachten. U kunt dit doen aan de hand van het intake formulier. Om het formulier in te vullen kunt u een willekeurige pdf-editor gebruiken, als u geen pdf-editor heeft kunt u gratis Adobe Acrobat Reader gebruiken. U kunt het intake formulier als reactie sturen op een beveiligde email die u van de praktijk ontvangt na het maken van een afspraak. Bij het eerste intake gesprek staan we stil bij uw hulpvraag en maken we een planning voor de verdere intake. Hierbij is het belangrijk uw ID mee te nemen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Het is wettelijk verplicht dat uw BSN in het dossier genoteerd wordt. Zolang de intake fase loopt wordt in principe geen behandeladvies gegeven, dit volgt als de intake fase afgerond is.
Stap 3: Behandelplan
In het geval dat er in overleg met u medicatie gestart wordt, dan wordt ook een plan gemaakt om het effect en de bijwerkingen ervan te monitoren. Dit kan in sommige gevallen ook via de huisarts. Daarnaast wordt er gezamelijk een plan gemaakt om te kijken wanneer het stoppen van medicatie te overwegen is. Als in overleg met u tot een psychotherapie besloten wordt, dan kijken we samen wanneer de gesprekken plaatsvinden. Dit kan varieeren van tweemaal per week tot eens per maand. Waar nodig kan dit ondersteund worden door medicatie. Ook kan het zijn dat u doorverwezen worden naar een meer geschikte behandelaar of als u zelf aangeeft een andere therapeut te willen consulteren. In het geval er een diagnose gesteld wordt (of dat in het verleden al is gebeurt), voelt u zich dan vrij om het gesprek aan te gaan om te kijken of de diagnose nog wel relevant is.