Aanmelden
Audio beschrijving van de pagina
Audio descriptie van de pagina
Stap 1: Verwijzing
Voor behandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts voor de specialistische GGZ. De huisarts kan de verwijzing via Zorgdomein versturen. De verwijzing moet ontvangen zijn voor uw eerste afspraak. Verwijzingen voor de basis GGZ zijn niet mogelijk.



Stap 2: Kennismaking
De eerste kennismaking is in principe via een digitaal contact van 15 minuten. Op verzoek kan dit natuurlijk ook in persoon. Nadat de verwijzing is verstuurd kunt u via de pagina Afspraken en Wachttijden zelf een afspraak verzoek doen. Houd er rekening mee dat ook deze kennismaking onderdeel is van de intake en daarmee kosten met zich mee kan brengen als u uw eigen risico nog niet hebt opgebruikt dit jaar. Bij de kennismaking staan we stil bij uw hulpvraag en maken we een planning voor de verdere intake. Hierbij is het belangrijk dat u uw verzekeringsgegevens en uw ID bij de hand hebt (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Het is wettelijk verplicht dat uw BSN in het dossier genoteerd wordt. Na dit gesprek is het fijn als u zelf uw verhaal vertelt over het ontstaan, verloop en de ernst van uw klachten. U kunt dit doen aan de hand van het intake formulier. U kunt het intake formulier als reactie sturen op een beveiligdeemail die u van de praktijk ontvangt na het maken van een afspraak. Mocht u benieuwd zijn naar welke informatie gevraagd wordt, dan kunt u het intake formulier en de algemene informatie over de praktijk hieronder alvast downloaden. Om het formulier in te vullen kunt u een willekeurige pdf editor gebruiken, als u geen pdf editor heeft kunt u gratis Adobe Acrobat Reader gebruiken.



Stap 3: Intake

Medicatie
Als u enkel een medicatievraag heeft dan duurt de intake 45 min, dit kan zowel digitaal als fysiek plaatsvinden. We gaan hier verder in op uw hulpvraag. We plaatsen uw hulpvraag ook in de context van de door u ingevulde informatie uit het intake formulier en de informatie van de verwijzer. Alhoewel getracht wordt om medicatievragen na dit ene consult te beantwoorden kan het zijn dat er extra intakegesprekken gepland worden. Zolang de intake fase loopt wordt in principe geen behandeladvies gegeven, dit volgt als de intake fase afgerond is.

of

Psychotherapie
Als uw een vraag heeft voor psychotherapie, eventueel in combinatie met een medicatievraag, dan plannen we 5 afspraken van 45 minuten elk. Dit kan zowel digitaal als fysiek plaatsvinden. Afhankelijk van de indicatie bespreken we of het voor het behandeltraject wenselijk is om de therapiesessies fysiek te plannen, of dat dit eventueel digitaal zou kunnen.



Stap 4: Behandelplan
Als in overleg met u tot een psychotherapie besloten wordt, wordt ook met u vastgesteld wanneer de gesprekken plaatsvinden. Dit kan varieeren van tweemaal per week tot eens per maand. Waar nodig kan dit ondersteund worden door medicatie. Eventueel kunt u doorverwezen worden naar een meer geschikte behandelaar of als u zelf aangeeft een andere therapeut te willen consulteren. Ook kan het zijn dat er na de intake fase enkel een (medicamenteus) behandeladvies gedeeld wordt met uw huisarts en dat verdere behandeling via de huisarts of POH-GGZ volgt. In het geval dat er medicatie gestart wordt, wordt tevens gezamelijk een plan gemaakt om er ook weer mee te stoppen. In het geval er een diagnose gesteld wordt, wordt u ook uitgenodigd om op een later moment opnieuw het gesprek aan te gaan om te kijken of de diagnose nog wel relevant is.